W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     


Rubriek : Archeologie

Archeologen ontdekken oude Griekse militaire versterkingen

Griekse archeologen hebben in de buurt van de Noord-Griekse havenstad Kavala twee versterkingen van historische en militaire betekenis opgegraven.

De sites bevinden zich immers op de plaats waar 2.100 jaar later tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914 -1918) militaire versterkingen werden opgericht. Door de vondst wordt duidelijk dat er reeds in de klassieke oudheid strategisch gelijkaardige beoordelingen werden gemaakt, aldus het Griekse ministerie van Cultuur woensdag.

Derde eeuw voor Christus
De versterkingen die werden ontdekt in het Griekse Nea Karvali dateren van het eind van de derde eeuw voor Christus. Andere archeologische vondsten, zoals munten uit de tijd van Koning Kassandros, een van de nazaten van de Macedonische koning Alexander de Grote, bewijzen dat, aldus het Griekse ministerie.

Inwoners van de streek hadden de afgelopen jaren aan archeologen al vaker gezegd dat er in de buurt van Nea Karvali, waar de geallieerden zich tijdens de Eerste Wereldoorlog verschansten, interessante vondsten gedaan konden worden.

Strijd
Langs de Macedonische grens leverden tot 1918 de Franse, Britse en Griekse troepen een bittere strijd met de Bulgaarse en Oostenrijks-Duitse eenheden. De versterkingen die de archeologen nu ontdekten liggen aan de Oost-West-verbinding van het Romeinse Rijk met de oostelijke provincies in de Balkan.

De opgravingen gaan verder, besluit het ministerie.
 

� 2006 - WORLDEXPLORER
Google