W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Slangen
 

De Ha�tiaanse boa

De Ha�tiaanse boa of Epicrates striatus wordt een stuk langer dan de regenboogboa, maar is wel slanker van bouw. Ze heeft veel donkere, roodbruine vlekken tegen een lichtere ondergrond en een onregelmatige donkere tekening op de flanken. Ze is minder handelbaar dan de regenboogboa en is als huisdier minder geschikt.
Ze verlangt een behoorlijk hoog hok met takken, aangezien ze zo nu en dan graag klimt. Temperatuur en voeding zijn hetzelfde als bij de regenboogboa. Volwassen dieren paren in het voorjaar na een afkoelingsperiode, en de worpen van ongeveer tien jongen worden ongeveer zes maanden later geboren. De jongen eten soms pasgeboren muizen, maar moeten in het begin vaak met hagedissen of vissen aan het eten worden gebracht. Dit lukt soms ook door hen samen met hun voedsel in een kleine doos te zetten.
Opmerking : op verscheidene Westindische eilanden worden zeven andere Epicrates-soorten aangetroffen : verscheidene worden met uitsterven bedreigd vanwege hun kwetsbare staat van hun leefgebied op de verschillende eilanden. In de regel zijn geen ervan goede huisdieren. De soorten die niet geheel door de wet worden beschermd zijn de kleinere, slankere soorten die voornamelijk hagedissen lijken te eten, vooral wanneer ze jong zijn.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer