W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Opmerkelijke menselijke realisaties

Het vergane keizerrijk van Angkor

Ta Prohm Angkor is ��n van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Azi�. Het archeologische park beslaat meer dan 400 vierkante km en bevat unieke restanten van verschillende hoofdsteden van het Khmer keizerrijk, daterend van de negende t/m de vijftiende eeuw. Beroemde overblijfselen zijn o.a. de tempel van Angkor Wat en Angkor Thom en de Bayon tempel met zijn ontelbare gebeeldhouwde decoraties.
Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het Khmer-rijk dat in de achtste eeuw na Christus werd gesticht. De vruchtbare aarde en de ingenieuze irrigatiesystemen legden de basis voor het rijk, dat zich in haar gouden periode over delen van
Vietnam, China, Thailand, Laos en Cambodja uitstrekte. Op het hoogtepunt van haar bloei telde Angkor meer dan honderd tempels eRow of giant statues n was het het administratieve en religieuze centrum van het rijk. In de twaalfde eeuw wo onden ruim een miljoen mensen in het gebied. Naast periodes van grote bloei en welvaart kende Angkor ook veel tegenspoed. Het Khmer-rijk telde veel machtige vijanden en Angkor werd meermaals bijna met de grond gelijk gemaakt. In de vijftiende eeuw verlieten de Khmer de stad en vestigden ze hun machtsbasis in Phnom Penh, de huidige hoofdstad van Cambodja. De jungle nam bezit van de stad en Angkor raakte eeuwenlang in de vergetelheid.
Begin de jaren 1900 ontdekte een Franse expeditie de overgroeide ru�nes en bracht het vergane keizerrijk opnieuw in de belangstelling.

 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer