W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Slangen
 

De Hondurese melkslang

De Hondurese melkslang of Lampropeltis triangulum hondurensis is de grootste van de algemeen verkrijgbare ondersoorten en kan wel anderhalve meter lang worden. Typische exemplaren zijn helderrood met 13-26 zwart-witte triades, maar de zogenaamde mandarijn-fase, waarbij het wit is vervangen door helder oranje, is zeer populair geworden en levert bij verkoop meer geld op.
Kenmerkend is een lichte, naar achteren gerichte V op de snuit. Deze ondersoort wordt bij het ouder worden altijd donkerder en sommige volwassen dieren zijn vrijwel geheel zwart. Indien mogelijk moet u daarom bij aankoop van jongen dieren ook de ouders bekijken.
De verzorging en de fok zijn zoals bij de andere melkslangen. De verzorging van Hondurese melkslangen is gemakkelijk, maar vanwege hun lengte hebben ze grotere onderkomens nodig dan de meeste andere melkslangen. Hoewel ze zelden bijten, zijn volwassen dieren actief en nerveus van aard en proberen vaak te ontsnappen wanneer het hok wordt geopend. De vrouwtjes leggen ongeveer zes grote eieren die bij 28 graden Celsius na ongeveer 65 dagen uitkomen, en de broedlingen zijn ongeveer veertig cm lang. Vanaf het begin eten ze graag jonge muizen en ze groeien snel.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer