WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : In het water levende zoogdieren
 

De kleinste potvis

De kleinste potvis of Kogia simus. Grootte : lichaamslengte twee tot 2,7 meter - gewicht 130 tot 270 kg. Uiterlijk : kleine walvissen die de sierlijke vormen van de meeste dolfijnen en bruinvissen missen. Op de rug grijs, zwart of donkerbruin, buikzijde is lichter. De tanden, acht tot twaalf in beide helften van de onderkaak, zijn dun als naalden en gebogen; zij hebben geen glazuur. Er is een grote rugvin op het midden van de rug.
Verspreidingsgebied : schaars voorkomend gevonden in alle tropische en warmgematigde wateren, over het algemeen op warmere breedten dan de dwergpotvis. In Japan en het oostelijk deel van de Verenigde Staten zijn de meeste strandingen waargenomen; elders in gebieden die zover uiteen liggen als zuidelijk Afrika, IndiŽ, zuidelijk AustraliŽ en HawaÔ.
Deze soort werd tot voor kort verward met de dwergpotvis, maar zij is veel kleiner en veel slanker in alle ontwikkelingsstadia. Er is weinig bekend over de biologie. Zij schijnen het grootste gedeelte van hun leven door te brengen in diepe wateren, waar zij in groepjes van drie tot zes dieren leven en zich voornamelijk voeden met pijlinktvis en vis. Het is een soort die niet door alle dierkundigen wordt erkend, maar wordt geachte te behoren tot de dwergpotvis.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer

Bezoek ook: www.infoblog.be
Meer weten over gezondheid? --> http://gezondheid.infoblog.be
Meer weten over huisdieren? --> http://huisdieren.infoblog.be