WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Historische figuren

Kofi Annan

Kofi Annan (Ghana, 1938), Ghanees diplomaat. Kofi (de zoon die op vrijdag werd geboren) Annan studeerde economie in Genève en in Boston. Vanaf 1962 werkt hij voor de Verenigde Naties in verschillende leidinggevende functies, wat hem o.a. in Addis Abeba, Genève en Caïro bracht. In 1976 werd hij te Genève commissaris van de vluchtelingenhulp van de Verenigde Naties, van 1980 tot 1983 als hoofd van het personeelsbeleid. In 1983 stapte hij over naar New York, waar hij als bedrijfseconoom verantwoordelijk was voor de budgettering en de financiën van de Verenigde Naties.
In maart 1993 werd hij door de toenmalige secretaris-generaal Boutros Boutros Ghali benoemd tot ondersecretaris-generaal voor de Vredesoperaties. Kofi Annan had hierdoor een sleutelpositie binnen de Verenigde Naties. Hij coördineerde de 16 VN-operaties met ca. 75 000 blauwhelmen verspreid over de wereld. Hoewel Kofi Annan geen enkele militaire achtergrond heeft, maakte zijn economische kennis hem zeer geschikt. Ondanks een toename van het aantal vredesoperaties, werd het budget steeds kleiner, doordat sommige lidstaten, waaronder de Verenigde Staten, niet aan hun betalingsverplichtingen voldoen. Op 13 december 1996 wordt Kofi Annan verkozen tot secretaris-generaal van de Verenigde Naties.
Kofi Annan volgde op 1 jan. 1997 Boutros Boutros Ghali op als secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Kofi Annan zal o.a. de belanrijke taak hebben om de miljoenen dollars achterstallige contributie van de Verenigde Staten los te krijgen. Kofi Annan is getrouwd met de Zweedse Nane Lager Lagergren, een nicht van Raoul Wallenberg.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer

Bezoek ook: www.infoblog.be
Meer weten over gezondheid? --> http://gezondheid.infoblog.be
Meer weten over huisdieren? --> http://huisdieren.infoblog.be