WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Carine's Kattenpagina

De Korat

Land van herkomst : Thailand
Andere namen : Si-Sawat

Een onafhankelijke grijze geluksbrenger

Dit natuurras uit Thailand komt reeds sinds de veertiende eeuw voor. Het ras draagt de naam van een provincie in Thailand waar hij als geluksbrenger wordt beschouwd. Zijn oorspronkelijke naam, Si-Sawat, betekent 'kleur van de voorspoed'. In het Boek der kattengedichten van de dynastie van Ayutthaya (1350-1767) wordt vermeld dat zijn ogen schitteren zoals dauwdruppels op een lotusblad. Aan het einde van de negentiende eeuw werden exemplaren van het ras in Groot-BrittanniŽ geÔmporteerd en tentoongesteld, maar zonder succes omdat ze als blauwe Siamezen werden beschouwd.
Een Amerikaanse fokster, Jean Johnson, vatte hun fok in 1959 op. Het ras werd in 1966 door de C.F.A. erkend en in 1969 door de T.I.C.A. Bij aankomst van het ras in Europa, in 1972, erkende de F.I.Fe de Korat. Ondanks het feit dat het ras in de Verenigde Staten goed bekend is, komt hij nog steeds weinig voor in Europa.

Algemene kenmerken
Middelgroot, vrij gedrongen lichaam. Vrij gelijkmatig gebouwd. Gewicht : 2,5 tot 4,5 kg. Kortharig.
Karakter/bijzonderheden
Een levendige, actieve, zeer behendige en speelse kat. Houdt niet van drukte en lawaai. Hij heeft een rustige omgeving nodig. Weinig sociaal met soortgenoten en gereserveerd tegenover vreemden. Zacht, zeer vriendelijk, uiterst gevoelig en erg gehecht aan zijn baas. Hij eist veel liefde en aandacht op. Hij heeft een melodieuze stem. Makkelijke vachtverzorging; wekelijks borstelen volstaat.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer