W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     


Rubriek : Archeologie

Oudere tekeningen in grot ontdekt dan die van Lascaux

In een grot in het zuidwesten van Frankrijk zijn tekeningen ontdekt die vermoedelijk dateren van ongeveer 25.000 jaar voor onze tijdrekening. Daarmee zijn de tekeningen veel ouder dan de beroemde pre-historische fresco's van de grot van Lascaux.

De tekeningen dateren wellicht uit het Boven-Paleolithicum uit het oudsteentijdperk en werden ongeveer 25.000 jaar voor onze tijdrekening aangebracht op de wanden van de grot. In de grot werden ook menselijke en dierlijke beenderen ontdekt, aldus het Franse ministerie van Cultuur.

Ontdekt in november
Volgens wetenschappers die de tekeningen reeds zagen, zijn ze veel ouder dan die van Lascaux. De tekeningen in de grot van Lascaux dateren van 17.000 jaar voor onze tijdrekening. De tekeningen werden in november vorig jaar al ontdekt, maar de vondst werd pas nu bekendgemaakt.

Het was een groep amateur-speleologen die de archeologische vondst in de grot op priv�-terrein deed. Het Franse ministerie van Cultuur liet intussen al weten dat de site niet toegankelijk is voor het publiek en dat dat ook zo zal blijven.

 

� 2006 - WORLDEXPLORER
Google