W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Historische figuren

Malcolm Forbes

Forbes, Malcolm Stevenson Jr. (Steve) (Morristown, New Jersey, 18 juli 1947), Amerikaans uitgever en politicus. Forbes is de zoon van een rijke uitgever die eveneens politiek actief was en in 1953 vergeefs dong naar de Republikeinse nominatie voor de gouverneursverkiezingen in New Jersey.
Forbes Jr. studeerde geschiedenis aan Princeton University. In 1972 trad hij in dienst van het familiebedrijf Forbes Inc., dat onder meer het zakenblad Forbes en een aantal dagbladen uitgeeft; ook hield hij zich bezig met onroerendgoedhandel. Na zijn vaders dood in 1990 verwierf hij een aandeel van 51% in de onderneming, waarover hij al sinds 1980 de leiding had, en werd hij tevens hoofdredacteur van Forbes.
In september 1995 stelde hij zich beschikbaar voor de Republikeinse kandidatuur voor het presidentschap. Hij boekte in de voorverkiezingen enkele belangrijke overwinningen met een programma gericht op een verder terugtredende overheid en een 'flat tax' (een enkelvoudig inkomstenbelastingtarief), zoals eerder voorgesteld door de Republikeinse afgevaardigde Jack French Kemp die later 'running mate' van Bob Dole zou worden. Forbes kwam echter in opspraak door de vele klachten over de verkoop van stukken grond die hij in Colorado bezat, terwijl zijn pleidooi voor lagere belastingen voor de rijken weinig overtuigend klonk gezien zijn persoonlijke fortuin, geraamd op $ 439 mln. Het concurrerende zakenblad Fortune beschuldigde Forbes er bovendien van gekleurde informatie te verschaffen ten gerieve van grote adverteerders. Uiteindelijk trok Forbes zich terug en gaf zijn steun aan Bob Dole.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer