WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Carine's Kattenpagina

De Mandarin

Land van herkomst : Verenigde Staten
Andere namen : Oosters Langhaar, Oosterse langharige kat, Oriental Longhair, Javanees (F.I.Fe)

Een Oosterse langharige charme

Deze Oosterse halflangharige kat is onlangs ontwikkeld uit kruisingen tussen Oosterse katten en Balinezen (langharige Siamezen). Nog steeds gaan Amerikaanse fokkers door met kruisingen tussen Oosterse katten, Balinezen en Siamezen om de eigenschappen van het ras beter vast te leggen of te stabiliseren.
De Mandarin werd in 1994 door de C.F.A. op voorlopige basis erkend. De T.I.C.A. heeft in 1998 een rasstandaard opgesteld. Dit ras is nog vrij opbekend in Europa. In Nederland wordt het ras vanaf 1970 gefokt. De allereerste Mandarins ontstonden ook hier uit kruisingen van Balinezen en Oosters Kortharen.

Algemene kenmerken
Slanke, verfijnde, erg lenige maar stevige en gespierde kat. Zijn lichaam is breder dan dat van de Oosters Korthaar. Gewicht van 4,5 tot 6 kg.
Karakter/bijzonderheden
Een levendige, energieke, speelse kat met een sterke persoonlijkheid. Rustiger en bedaarder dan de Oosters Korthaar. Sociaal, kan goed met andere katten overweg, maar afstandelijk tegenover vreemden. Zeer vriendelijk en erg gehecht aan zijn eigenaar, erg spraakzaam met een harmonieuze stem. Ze worden niet graag alleen gelaten. Makkelijke verzorging.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer