W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Kruiden en specerijen - overzicht

Munt

Mentha, spp.

Er zijn verschillende soorten munt, maar voor de kok zijn groene munt en witte munt de belangrijkste. Groene munt komt uit Zuid-Europa en is de gewone tuinmunt die voor pepermuntsaus, pepermuntgelei, vullingen, salades en voor het aromatiseren van dranken, zoals Marokkaanse pepermuntthee wordt gebruikt. De witte munt of rondbladige munt heeft een fijnere smaak. De bladeren zijn met licht dons bedekt. De Bowles Mint (zie foto) wordt voor allerlei culinaire doeleinden aanbevolen, maar vooral voor garneringen, omdat dit blad mooier is dan van de andere soorten. De bergamotmunt heeft een aangenaam aroma en kan in salades of in met ijs gekoelde zomerdranken worden gebruikt. Andere muntsoorten zijn onder andere de pepermunt die voor bonbons en cr�me de menthe wordt gebruikt en de hertsmunt die voor kerrie en chutney wordt gekweekt.

 

� 2006 - WORLDEXPLORER
Google