WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Carine's Kattenpagina

De Nebelung

De sinds kort ontwikkelde langharige versie van de Russisch Blauw.
Uiterlijk
In alle opzichten identiek aan de Russisch Blauw, met uitzondering van de vacht, die lang is en zacht aanvoelt. De blauwgrijze dubbele vacht heeft dekharen die een zilveren puntje dragen, waardoor de kat er schitterend uitziet.
Geschiedenis
Deze langhaar werd in de jaren tachtig gefokt door de Amerikaanse fokster Cora Cobb. De eerste twee langharige Blauwe Russen heetten Siegfried en Brünhilde. Ze stamden af van een zwarte poes, die Teri werd genoemd en een nestje wierp waaruit bleek dat ze het langhaar-gen droeg. Eén van haar dochters, Elsa, werd gekruist met een Russisch Blauwe kater. Ze kregen twee nesten; in het eerste nestje werd het katertje Siegfried geboren en in het tweede nestje het poesje Brünhilde. Deze twee werden door Cora Cobb gekocht en ingezet bij een zeer zorgvuldig fokprogramma om de nieuwe Longhaired Blue te fokken. In 1987 werd hij door TICA officieel erkend en hij lijkt klaar voor een toekomst met succes.
Persoonlijkheid
Deze katten worden vaak beschreven als kalm, terughoudend, zacht, rustig, aanhankelijk, lief, vriendelijk en intelligent.
Kleurslagen
Tot zover zijn er slechts twee erkend : Blue en White.
 

© 2006 - WORLDEXPLORER
Google