W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Slangen
 

De prairie-koningsslang

De prairie-koningsslang of Lampropeltis calligaster calligaster wordt aangetroffen in het oosten van de Verenigde Staten en wordt gemiddeld ��n meter lang. Ze is lichtbruin van kleur met een reeks diepbruine of roodbruine vlekken op haar rug.
De verzorging en de fok zijn hetzelfde als bij andere leden van dit geslacht. De prairie-koningsslang is minder spectaculair gekleurd dan sommige van haar verwanten, maar is een sterke, makke soort waarmee gemakkelijk gefokt kan worden. De legsels van vijf tot zes eieren worden vier tot zes weken na de paring gelegd. Ze komen na ongeveer zestig dagen bij 28 graden Celsius uit. De jongen zijn ongeveer dertig cm lang en eten meteen babymuizen. In goede conditie verkerende vrouwtjes kunnen gewoonlijk in de zomer een tweede legsel produceren.
Er bestaat ook een amelanistische vorm. De volwassen dieren zijn mooie dieren met vage sporen van de rugtekening, terwijl de broedlingen felrode lichaamsvlekken hebben. Noch de volwassen, noch de jonge dieren hebben het nogal ziekelijke uiterlijk van sommige andere amelanistische slangen.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer