W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Slangen
 

De Queretaro-bergkoningsslang

De Queretaro-bergkoningsslang of Lampropeltis ruthveni is een kleine berg-koningsslang uit Mexico die gewoonlijk kleiner is dan ��n meter en rode, witte en zwarte ringen heeft. De witte ringen worden bij het ouder worden vaak grijs en de snuit is altijd zwart.
De verzorging en fok zijn zoals beschreven voor het geslacht. Dit is een bijzonder sterke, kleine koningsslang die zich goed aanpast aan gevangenschap. Vrouwtjes van twee jaar of meer leggen legsels van zes tot tien eieren die bij 28 graden Celsius na ongeveer zestig dagen uitkomen. De broedlingen zijn 25-30 cm lang en nemen in de regel direct pasgeboren muizen aan. Als het vrouwtje in een goede conditie is, kunnen er per seizoen twee of meer legsels geproduceerd worden.
Opvallend is dat deze soort met vrijwel iedere andere soort konings- of melkslang gekruist lijkt te kunnen worden, wat kan leiden tot een verzameling van rare en niet zo mooie kruisingen. De taxonomische positie van deze slang is op dit moment nogal onzeker, en ze zou in de toekomst best eens opnieuw kunnen worden ingedeeld.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer