W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Slangen
 

Rattenslangen

Rattenslangen vormen een zeer grote en wijdverspreide groep van slangen die vroeger bij het geslacht Elaphe werden ondergebracht, maar op dit moment enige herziening ondergaat.
Hoewel er enige variatie bestaat, zijn de meeste rattenslangen middelgrote slangen met gekantelde schubben, een slank maar krachtig lichaam en een sierlijke wigvormige kop. Veel soorten hebben een aantrekkelijke tekening en de meeste ervan zijn ideaal als huis- en fokdieren, hoewel niet alle soorten even populair zijn.
Volwassen dieren hebben tamelijk grote hokken nodig, aangezien ze nogal actief zijn. Sommige soorten klimmen graag, dus zet u ze in een hoog hok met een stevige tak. Verder is hun verzorging eenvoudig : met een paar uitzonderingen eten ze knaagdieren, en broedlingen eten gewoonlijk meteen pasgeboren muizen. Ze hebben een temperatuurgradatie nodig, waarbij de hoogste temperatuur ten minste voor een deel van de dag 25 graden Celsius moet kunnen zijn. Tijdens de winter worden volwassen dieren afgekoeld tot 12-15 graden Celsius, hoewel een aantal van de tropische soorten een hogere temperatuur nodig heeft. De vaak gehouden soorten planten zich in gevangenschap gemakkelijk voort als ze worden afgekoeld, maar sommige zijn vruchtbaarder dan andere. Binnen verschillende soorten en ondersoorten zijn kleurvariaties ontstaan en hiervan worden veel in stand gehouden door de inspanningen van commerci´┐Żle en particuliere fokkers. Deze groep biedt genoeg mogelijkheden voor de opbouw van een gevarieerde en interessante collectie.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer