W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek :
Nieuwsoverzicht

Sport actua

Derde ritzege voor Boonen ondanks haperende klikpedaal

Tom Boonen heeft zijn derde ritzege beet in Parijs-Nice. In Rasteau klopte de wereldkampioen andermaal de rest van het pak met groot gemak in een massaspurt. Zelfs een haperende klikpedaal hield Boonen niet van ritsucces af. De Australi�r Allan Davis werd voor de derde keer tweede. De Amerikaan Floyd Landis blijft leider in de stand.

Leblacher dwaas
De vierde etappe van Parijs-Nice was er ��n zonder veel geschiedenis. Een ontsnapping van de Fransman Eric Leblacher (Fran�aise des Jeux) en de Nederlander Bastiaan Gilling (T-Mobile), meer zal de archivaris van de Koers naar de Zon onderweg niet hebben opgetekend. Het duo mocht van het peloton een vijftal minuten uitlopen. Eens die bonus bereikt, stroopten de spurtersploegen de mouwen op zodat het avontuur van beide koplopers zijn voorspelbaar einde kende. Voor het duo gegrepen werd, had Leblacher zich met een dwaze demarrage nog onsterfelijk belachelijk gemaakt.

Boonen met handicap
Met aankomstplaats Rasteau in zicht, besloot Thierry Marichal aan de boom te schudden. De Cofidis-Belg geraakte niet weg. De Italiaan Vincenzo Nibali probeerde het vervolgens en kreeg de Fransen Sylvain Chavanel en Thomas Voeckler mee. Tien seconden was het trio gegund, maar onder impuls van twee Belgische treinen (Quick.Step en Davitamon) kwam alles weer samen. Gert Steegmans nestelde zich in het wiel van Tom Boonen, maar werd er even snel weer uit gekwakt. Boonen zelf schoot in volle sprint uit zijn klikpedaal, maar zelfs in een spurt-met-handicap staat er tegenwoordig geen maat op de Kempenaar. Allan Davis werd andermaal tweede, Gert Steegmans voor de derde keer zesde.

 

� 2006 - WORLDEXPLORER
Google