WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Carine's Kattenpagina

De Tiffanie

De Tiffanie is in wezen een langhaar Burmees. Deze recente raskat wordt vaak verward met de Amerikaanse Tiffany, die er oppervlakkig bekekel wel iets op lijkt. De Tiffanie was een langhaar die in de jaren tachtig als bijproduct uit fokprogramma's voor Burmilla's is komen rollen. Ooit werd hij de Asian Longhair genoemd. De naam Tiffanie werd gekozen vanwege de onjuiste veronderstelling dat hij nauw verwant zou zijn aan de Amerikaanse Tiffany.
Uiterlijk
Een kat met gouden ogen, een lange, zijdeachtige vacht en opvallende kraag en pluimstaart. Voor het overige heeft hij de lichaamsbouw van een Burmees. De vacht is typisch Burmeesbruin, maar hij mag tal van andere kleuren hebben.
Geschiedenis
Uit de fokprogramma's voor de Asian Shorthair, waarbij allerlei kleur- en patroonvariaties op de Burmees werden geproduceerd, kregen sommige fokkers ook per ongeluk langhaarkittens in hun nestjes. De eerste die daar melding van maakte was Jeanne Bryson uit Droitwich in Worchester, Engeland. De langharen werden vaak gecastreerd, maar sommige werden toch de basis van dit nieuwe ras.
Kleurslagen
De Tiffanie mag elke kleur en elk patroon hebben dat wordt gefokt in de groep van de Asians.
 

2006 - WORLDEXPLORER
Google