W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Slangen
 

De Transpecos-rattenslang

De Transpecos-rattenslang of Bogertophis subocularis is een zeer ongewone rattenslang uit westelijk Texas en Noordelijk Mexico. De grondkleur is lichtgeel, oker of geelbruin, en de tekening bestaat uit zwarte H-vormige dwarsstrepen. De kop heeft geen tekening en de grote ogen behoren tot de opvallendste kenmerken. Deze soort is erg slank en kan anderhalve meter of langer worden. Het is een nachtdier.
De verzorging en fok verschillen nogal van die van andere rattenslangen. Deze soort paait laat, soms pas in juli. De eieren worden vier tot zes weken later gelegd en komen bij 28 graden Celsius na ongeveer zeventig dagen uit, wanneer het vaak al herfst of zelfs winter is. De legsels zijn klein, zelden meer dan acht, en gewoonlijk vier eieren. Een tweede legsel is mogelijk maar ongebruikelijk. De broedlingen zijn erg slank en hun grote ogen zijn nog opzienbarender dan die van volwassen dieren. Pasgeboren muizen vormen het dieet van de broedlingen en het opfokken levert gewoonlijk weinig problemen op.
Variatie : een in de natuur optredende kleurvariant is de blonde fase, waarbij de tekening klein en vaag is, wat een bleek, spookachtig effect oplevert.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer