W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Paarden overzicht
 

Anglo-Normandische draver of Franse draver

Herkomst
Frankrijk
Stokmaat
Tussen 1,60 en 1,65 meter.
Kleur
Meestal licht- of donkerbruin, maar zwart, vos en schimmel komen ook voor.
Karakter
Een energiek paard, een echte stayer met goede eigenschappen in het tuig. De Anglo-Normandische draver is weliswaar gewillig, maar heeft een wat onevenwichtig karakter.
Exterieur
Het uiterlijk van dit ras kan wat vari�ren. In het algemeen heeft hij een alert hoofd, gedragen door een lange hals. De rug is stabiel met hoge schoft. Als draver kent dit paard een sterk, gespierd, afhangend kruis en lange, harde benen. De algehele indruk is die van een groot, licht paard.
Gebruiksmogelijkheden
De Anglo-Normandische draver is een wedstrijdpaard dat gebruikt wordt voor het harddraven. Het wordt zowel aangespannen voor de sulky als onder het zadel gereden (zogenoemde mont�-courses).
Beweging
Het paard wordt gekenmerkt door een indrukwekkend draafvermogen. De draf is ruim, stap en galop zijn bevredigend. Bovendien heeft deze draver aanleg om te springen.
Bijzonderheden
Hij is een afsplitsing van de Anglo-Normand. Bij het fokken is uiteraard geselecteerd op de aanwezige draverseigenschappen. Er is een officieel stamboek vanaf 1922. De Anglo-Normandische draver heeft een aantrekkelijker uiterlijk dan de Amerikaanse draver en is van grote invloed geweest op de draverfokkerijen in heel Europa.

� 2006 - WORLDEXPLORER
Google