W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Paarden overzicht
 

Camargue-pony

Herkomst
Zuid-Frankrijk, de Camargue.
Stokmaat
Tussen 1,35 en 1,45 meter.
Kleur
Is meestal een schimmel.
Karakter
Het is een geharde, sobere rijpony met een vurig temperament en toch goedaardig karakter.
Exterieur
Een raszuivere Camargue-pony wordt gekenmerkt door zijn 'geitenbaard' : lange, ruwe haren die van de wangen tot aan de onderlip groeien. Opvallend zijn de grote, uitdrukkingsvolle ogen en de weelderige manen. Het hoofd is tamelijk zwaar en heeft meestal een ramsneus. De hals is recht en het dier heeft weinig schoft. De benen zijn verhoudingsgewijs lang en de gewrichten stevig. De algehele indruk is die van een sterke, gespierde en stabiele pony.
Gebruiksmogelijkheden
In de Camargue worden deze pony's gebruikt om kudden zwarte stieren op te drijven. De ruiters (gardiens) gebruiken hiervoor een trident of drietand, waarmee ze de stier in de juiste richting drijven.
Beweging
De bewegingen zijn niet zeer snel, maar daartegenover heeft de Camargue-pony wel veel uithoudingsvermogen in alledrie de gangen.
Bijzonderheden
Hij is afkomstig uit Zuid-Frankrijk (Camargue), waar hij vaak opgroeit in halfwilde kudden. In de moerasgebieden van de Rh�ne-delta bewegen de pony's zich met zekere tred. Het dier is zo goed aangepast aan zijn leefomgeving dat het zelfs in staat is zijn neusgaten te sluiten om de jonge rietscheuten onder het wateroppervlak te kunnen eten. De pony's worden donker geboren, maar krijgen in de loop der jaren een sneeuwwitte robe.

� 2006 - WORLDEXPLORER
Google