W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Paarden overzicht
 

Cleveland Bay

Herkomst
Engeland, Noord-Yorkshire, Cleveland.
Stokmaat
Tussen 1,65 en 1,70 meter.
Kleur
De kleur van dit paard is licht- tot kastanjebruin met zwarte benen, manen en staart. Witte aftekeningen horen bij dit ras niet thuis, hoewel een klein kolletje af en toe door de vingers wordt gezien. Oorspronkelijk had de Cleveland Bay vage, zebra-achtige strepen op de benen.
Karakter
Ze hebben een groot uithoudingsvermogen en een prettig, kalm temperament. Ze zijn bovendien intelligent en gevoelig.
Exterieur
Hij heeft een niet erg edel, groot hoofd met vriendelijke ogen, en een lange hals, rug en kruis. De benen zijn kort, de spronggewrichten zijn goedgevormd en de achterhand is krachtig. De staart wordt hoog gedragen.
Gebruiksmogelijkheden
Het is een warmbloedpaard met vele toepassingen, zowel onder het zadel als in het tuig. Kruisingen met de Engelse volbloed geven de Engelse halfbloed Hunter, een ideaal jachtpaard.
Beweging
De bewegingen van de Cleveland maken duidelijk waarom het zo'n geschikt jachtpaard is : de stap is ruim, de draf energiek, het paard heeft een uitstekende galop en is een goede springer.
Bijzonderheden
Het is het oudste onveranderde paardenras van Groot-Brittanni�. Dit krachtige warmbloedpaard dankt zijn naam aan de gelijknamige streek in het noorden van Yorkshire. Lang voordat de wegen voor wagens geschikt waren, werden deze paarden als pakpaarden gebruikt; kruisingen met volbloeden in de achttiende eeuw vervolmaakten de bouw van dit ras. Door de mechanisatie overbodig geworden als trekpaard, werd de Cleveland Bay opgefokt tot een uitstekend jachtpaard.

� 2006 - WORLDEXPLORER
Google