W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Carine's Hondenpagina

De eerste dagen

De puppy moet zijn nieuwe thuis stap voor stap verkennen, dus steeds ��n kamer tegelijk. Blijf bij hem, zodat hij zich veilig voelt. Zet steeds een bakje met fris water klaar en een hondenmandje met een matrasje. Leg daar wat speelgoed in waarop hij kan knagen, want speelgoed werkt stimulerend voor zijn ontwikkeling. U kunt hem tijdelijk in een puppy-ren plaatsen, maar ook op een andere, tochtvrije plek.
Uitgevouwen kranten vangen in het begin een 'ongelukje' op. De eerste dagen krijgt hij het voer dat hij bij de fokker kreeg; een verandering van menu mag pas na een paar dagen en heel geleidelijk worden ingevoerd, als het diertje over de eerste opwinding van de verplaatsing heen is en zich bij u thuis begint te voelen. Zoals gezegd kan je gebruik maken van een puppy-ren, maar probeer dat enkel te doen wanneer u even geen aandacht aan hem kunt besteden. Daar is hij veilig en kan hij geen kattekwaad uithalen en zich ook niet verwonden of weglopen. Laat steeds de bovenkant van de puppy-ren open, zodat u er hem vaak kan uittillen.
Indien u meerdere huisdieren heeft is het eerste contact van uw puppy met die huisdieren natuurlijk van groot belang. Een oudere hond is niet altijd even blij met de komst van een puppy, zodat de eerste ontmoetingen onder begeleiding moeten verlopen. Laat uw grote hond de pup eens besnuffelen en onderzoeken terwijl die slaapt. Hou er rekening mee dat uw pup aandacht wil van de oudere hond. Wanneer u een poes in huis heeft, zorg er dan voor dat de eerste ontmoetingen dan niet bedreigend zijn. Net als bij een oudere hond, laat u de kat eerst kennismaken met de slapende pup. Katten en honden kunnen namelijk prima samenleven en van elkaars aanwezigheid genieten.

Wat betreft de veiligheid in huis moet je er rekening mee houden dat uw pup van nature uit erg ondernemend en nieuwsgierig is. Hij zal elk nieuw voorwerp onderzoeken, besnuffelen en erop knagen. Hij heeft dus een hele taak voor de boeg, want alles in het huis waarin hij terecht gekomen is, is voor hem nieuw. U kunt een paar eenvoudige uitvoerbare voorzorgsmaatregelen nemen naar veiligheid toe, zodat u geen schade heeft en de hond zich niet kan kwetsen. Belangrijk is echter dat gevaarlijke zaken, zoals elektrische bedradingen, reinigingsmiddelen en verfspullen veilig zijn afgeschermd of opgeborgen. Trek voor alle zekerheid de stekkers uit de stopcontacten als uw kleine speurneus rondscharrelt. Hou de buitendeuren en lage ramen gesloten, om uw hond te beletten te gaan zwerven. U kan tijdelijk alle waardevolle voorwerpen wegnemen en opbergen, totdat de pup zijn knaaggrage fase te boven is. Zorg ervoor dat breekbare voorwerpen buiten zijn bereik staan. Wanneer uw pup op speurtocht dingen doet die niet mogen, corrigeer hem dan en leid hem daarna af.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer