W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Carine's Hondenpagina

De eerste hondenrassen

Herkenbare hondenrassen hebben al duizenden jaren bestaan. In Isra�l bijvoorbeeld hebben archeologen een meer dan tienduizend jaar oud graf blootgelegd, waarin zich een menselijk skelet bevond met een hondenpuppy in de arm. Het skelet van de puppy vertoonde sterke overeenkomsten met dat van de huidige Kana�n Hond, een Isra�lisch ras.
Dingo's kwamen meer dan drieduizend jaar geleden met de mens in Australi� aan. De Dingo , een in het wild levende hond, bereikte Australi� samen met de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners. In veel delen van de wereld leven halfwilde huishonden, veelal Pariahonden genoemd. Saluki's werden in het MIdden-Oosten al enkele duizenden jaren geleden gefokt en gewaardeerd voor zijn snelheid, en de Pekingees is in China sedert tweeduizend jaar niet veranderd.
De oorspronkelijke bewoners van de 'Nieuwe Wereld' hielden honden, van de Alaskan Malamute (een krachtige, wolfachtige hond die werd gefokt door de Malamuten, een stam uit Alaska) tot de Chihuahua (een piepkleine hond, maar het oudste ras van het Amerikaanse continent - hij leefde er al ruim voor Columbus in Amerika belandde). Dergelijke ontwikkelingen vonden ook in Europa plaats. Hier ontwikkelden zich waak- en herdershonden uit de plaatselijke wolven. De kleinere Aziatische wolf was de voorvader van de rassen die zich vanuit het Midden-Oosten over Afrika verspreidden en wordt beschouwd als de voorouder van tal van hondenrassen in Europa en Azi�. De grote variatie in grootte en kleur van bijvoorbeeld de Noord-Amerikaanse wolf, vormt ook het uitgangsmateriaal voor diverse hondenrassen. Ook de inheemse wolven van Europa vormden ideaal uitgangsmateriaal voor de ontwikkeling van sterk uiteenlopende hondenrassen.
M��r over dit onderwerp op onze speciale pagina : 'geschiedenis van de hond'

Noordamerikaanse wolf       Europese wolf            Aziatische wolf


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer