W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Paarden overzicht
 

Engelse volbloed

Herkomst
Engeland
Stokmaat
Tot 1,70 meter.
Kleur
Engelse volbloeds zijn er in alle kleuren en aftekeningen.
Karakter
Ze staan bekend om hun moedige, bijna onverschrokken en actieve karakter.
Exterieur
In het algemeen is de Engelse volbloed een sierlijk gebouwd paard met een krachtig en gespierd lichaam. De stokmaat en de bouw kunnen echter per type verschillen : rijpaarden zijn lichter gebouwd, renpaarden zijn compact en gespierd. Het hoofd is edel, met een recht profiel en intelligente ogen. De hals is trots gebogen, het paard heeft veel schoft en een korte, stevige rug. Ook de achterhand is gespierd en kan afhangend of plat zijn. Het beenwerk is droog en ronduit uitmuntend. De huid is dun, met duidelijk aderwerk en een dunne, zijdeachtige beharing.
Gebruiksmogelijkheden
De Engelse volbloed is vooral bekend om zijn prestaties op de renbaan. Zijn temperament maakt hem ongeschikt voor de dressuur.
Beweging
Door zijn bouw heeft de Engelse volbloed een lange stap, een lange, vlakke draf en een geweldig galoppeer- en springvermogen. Ze zijn bijzonder snel.
Bijzonderheden
De stamvaders van de Engelse volbloed zijn drie Arabische hengsten die in de zeventiende en de achttiende eeuw naar Engeland zijn gebracht. Hun namen waren prachtig : Byerley Turk, Darley Arabian en Godolphin Arabian. Deze hengsten werden gekruist met paarden die tot dan toe veel voor wedstrijden werden gebruikt. Hun nakomelingen waren van zo'n goede kwaliteit dat de paardenrennen een hoge vlucht namen. Newmarket en Ascot zijn hiervan een direct voortvloeisel. Een paard mag volbloed genoemd worden als zijn afstamming terug te voeren is op paarden die staan ingeschreven in het General Studboek in Engeland. Overal ter wereld worden volbloeds gebruikt om rassen te verbeteren.

� 2006 - WORLDEXPLORER
Google