W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Carine's Hondenpagina

Greyhounds in Nood

Via de familie Ulrich ( klanten in mijn Trimsalon ), die een Greyhound uit Spanje adopteerden, kwam ik in contact met de organisatie 'Greyhounds in Nood' in Gent. Wanneer u de onderstaande informatie doorneemt en surft naar de website van 'Greyhounds in nood', zult u begrijpen dat ik helemaal achter deze organisatie en hun initiatieven sta. Ondertussen stelt Zenga, de Greyhound die de familie Ulrich adopteerde, het uitstekend. Met dank voor de mooie foto's van Zenga en een grote proficiat voor jullie !

De Greyhound is een prachtige Engelse windhond, sierlijk als een hinde en snel als de wind, maar bovenal enorm lief en aanhankelijk. Door zijn ultieme instinct en loopcapaciteiten werd en wordt de hond nog altijd ingezet bij hondenrennen. Alhoewel deze honden genieten van een stevig loopnummer, valt het woord 'sport' in sommige gevallen toch met een korrel zout te nemen. De laatste jaren kwamen er in verschillende landen gevallen van mishandeling van deze dieren aan het licht en haalden ze de wereldpers. Minder presterende of afgedankte Greyhounds of Galgo's, leven soms in erbarmelijke omstandigheden, worden mishandeld of op een gruwelijke manier gedood. De laatste jaren zijn er overal ter wereld gelukkig heel wat organisaties en dierenvrienden die het lot van deze dieren ter harte nemen.

Een Belgische voorvechtster omtrent deze situatie is mevrouw Mireille Broeders, die enkele jaren terug de 'Vzw Greyhounds in Nood Belgium' oprichtte. Door haar lovenswaardige inzet slaagde zij er met haar organisatie en medewerkers in, om reeds talloze Greyhounds te redden, door hen over te brengen naar Belgi� en hen hier aan een adoptiegezin toe te vertrouwen. Op deze manier redde zij niet alleen de levens van deze honden, maar bezorgde hen ook een nieuw leven in een liefdevolle omgeving. Mijn grootste bewondering voor haar inzet en ook voor de inzet van zoveel anderen die op ��n of andere manier concreet bijdragen tot het welzijn van deze dieren.
De website van Greyhounds in Nood Belgium : http://www.greyhoundsinnood.be/

 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer