W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Paarden overzicht
 

Holsteiner

Herkomst
Duitsland, Holstein.
Stokmaat
Tussen 1,65 en 1,75 meter.
Kleur
Hij varieert in kleur van licht- tot zwart-bruin, maar vos en schimmel komen ook voor.
Karakter
De Holsteiner is een paard met goede manieren en een onberispelijk temperament. Zeer betrouwbaar.
Exterieur
Evenals de Hannoveraan is de Holsteiner een groot paard. Maar door toevoeging van veel Engels volbloed heeft het een edel voorkomen. Het hoofd heeft een rechte profiellijn met een expressief oog en grote neusgaten. De hals is sterk en de schouders zijn zeer krachtig. De lange rug toont veel schoft en de hals is hoog aangezet. Het paard heeft een lang, gespierd kruis. De korte benen zijn goed geplaatst en hebben stevige gewrichten. De voeten zijn groot en rond.
Gebruiksmogelijkheden
Oorspronkelijk was de Holsteiner een koetspaard, maar door de voortdurende rasveredeling is het tegenwoordig vooral een rijpaard met grote sportieve kwaliteiten en veel springtalent.
Beweging
Hij heeft een lange stap, een ruime, krachtige draf, een veerkrachtige galop en beschikt over een groot springvermogen.
Bijzonderheden
Hij was van oorsprong een krachtig, elegant koetspaard, dat Duits en Spaans bloed in zijn aderen had stromen, vermengd met een vleugje oosters bloed. In de negentiende eeuw werd de vraag naar rijpaarden groter en maakten fokkers gebruik van Engelse volbloedhengsten. Hierbij werd echter steeds gelet op goed beenwerk en goede hoeven. Door deze veredeling is het dier steeds meer op een zuiver rijpaard gaan lijken.

� 2006 - WORLDEXPLORER
Google