W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Carine's Hondenpagina

Hondenspullen

Een hond in huis halen betekent een nieuw lid van het gezin verwelkomen, dus is het maar normaal dat we ons de nodige zaken of hondenspulletjes aanschaffen, zodat onze huppel zich vlot kan aanpassen en zich goed voelt.

We geven hier een opsomming van enkele belangrijke attributen.

  • hondenmand : een knaagvaste plastic mand is gemakkelijker schoon te maken en moeilijker door de hond te vernielen dan een rieten mand. In de mand moet wel een goed passend, wasbaar matrasje gelegd worden.

  • zitzak-bedden : ligbedden, gevuld met korreltjes, zijn ideaal. Ze zijn zacht en licht. Ze houden de lichaamswarmte vast en kunnen goed worden gereinigd. De meeste honden vinden het fijn om erin te liggen.

  • halsbandje en lijn : een lederen halsband en lijn of riem zijn ideaal voor een volwassen hond. Voor een puppy van een groot ras kunt u ook lijntjes van gevlochten nylon gebruiken, omdat de hond er meestal al snel uitgroeit. Er bestaan heel wat soorten halsbanden en lijnen in de handel, zoals diegene die door het drukken op een knopje in- of uitschuiven. Bespreek met de dierenspeciaalzaak waar u deze benodigdheden koopt, welke lijn u het best aanschaft voor uw hond.

  • eet- en drinkbakken : iedere hond moet zijn eigen eetbak hebben, die steeds goed moet worden schoongemaakt. Koop een degelijke pot of bak van stevig aardewerk of roestvrij staal. Fris water moet altijd klaarstaan, dus ververs het dagelijks !

  • naamkokertje : voor een klein prijsje kunt u zich een naamkokertjes aanschaffen die aan de halsband van de hond wordt bevestigd. Wij raden dit ten sterkste aan, omdat u daarin een briefje kunt stoppen met de naam en het adres van je hond. U kan natuurlijk kiezen om een naamplaatje of penning te laten maken en dat aan de halsband van de hond bevestigen, al vind ik dat persoonlijk zowel voor de hond als voor de mensen in huis nogal storend.

  • speelgoed : zowel een pup als een volwassen hond houden van spelen, dus speeltjes zijn een must. Het aanbod is heden ten dage zo overrompelend dat je beslist enkele leuke dingetjes kunt vinden. Hou er wel rekening mee dat jou hond daarop zal kauwen, en zijn uiterste best zal doen om ze stuk te krijgen. Piepende dingetjes genieten zijn voorkeur. Zorg dat er geen deeltjes kunnen loskomen waaraan hij zich kan kwetsen of die hij zal opeten. Naast speelgoed is er eveneens een ruim aanbod aan kauwbenen, kauwringen en dergelijke. Keuze genoeg ... aan jullie de eer en het genoegen.

  • verzorgingsmateriaal : het is heel moeilijk om jullie zomaar bepaalde borstels of kammen aan te raden, omdat de keuze helemaal afhankelijk is van het vachttype van uw hond. Laat u daarom niet te vlug verleiden om zomaar wat materiaal aan te schaffen. Veelal heeft u niet het juiste materiaal gekocht en kunt u er geen resultaat mee behalen. Trouwens zijn er heel wat borstels en kammen in de handel die je best niet bij jou hond gebruikt, omdat je er hem pijn mee doet. Het beste is gewoonweg een bezoekje aan het trimsalon, waar men je graag in raad en daad zal bijstaan in jou keuze van het verzorgingsmateriaal. De professionele raad van uw hondentrimster is hier van groot belang, en ... wees gerust, een professionele borstel of kam hoeft niet speciaal duur te zijn !

  • voeding : vanzelfsprekend is dit ��n van de belangrijkste keuzes die u als eigenaar van de hond moet maken, maar dit facet bespreken we op een afzonderlijke pagina over de voeding.
     


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer