W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Carine's Hondenpagina

Hondenwedstrijden

Wedstrijden voor herdershonden
Sheepdog trials worden tegenwoordig ook in Belgi´┐Ż en Nederland gehouden. Vooral de Border Collie toont er zich een meester in.
In zijn land van oorsprong, Groot-Brittanni´┐Ż, zijn deze wedstrijden zo populair dat ze zelfs op televisie worden uitgezonden. Heel wat honden werken dan ook echt met schapen.

Veldwedstrijden en proeven
Bij veldwedstrijden voor jachthonden onder het geweer, kunnen deze hun vaardigheden tonen. Ze moeten het wild opsporen, aanwijzen, opstoten of apporteren, naar gelang hun aard. Bij proeven gaat het om uitwerken van kunstmatige sporen of het apporteren van dummy's.

Behendigheidswedstrijden
Bij wedstrijden in behendigheid moeten honden, begeleid door hun 'baas', een serie hindernissen afleggen. Snelheid, uithoudingsvermogen en training zijn hier van het grootste belang. Er zijn afzonderlijke klassen voor kleine en grote honden. Aangeboren vaardigheden spelen hier ook een rol.

Gehoorzaamheidswedstrijden
Met 'gehoorzaamheid' en 'gedrag' worden trainingen bedoeld waarbij de hond eenvoudige opdrachten en vaardigheden leert, zoals : op commando zitten, volgen (al dan niet aangelijnd), afliggen, blijven, komen, iets apporteren, iets opsporen, enzovoort. Deze vaardigheden kunnen ook in wedstrijdverband worden beoefend.

Flyball is tegenwoordig erg populair. Honden leren in teamverband zo snel mogelijk een balletje te vangen. De meeste honden vinden dit spel enorm plezierig en het dwingt ze zich in gezelschap goed te gedragen. De wedstrijden worden meestal georganiseerd door de regionale kynologische verenigingen.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer