W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Paarden overzicht
 

Paint

Herkomst
Verenigde Staten.
Stokmaat
De stokmaat varieert van 1,42 tot 1,72 meter.
Kleur
Paints zijn Quarter horses die wit op het lichaam hebben boven de knie. Er zijn twee kleurtekeningen, namelijk tobiano en overo (zie foto). De kleur tobiano komt het meest voor. Bij tobiano loopt de witte tekening over de rug en zijn de vlekken regelmatig en groot. Bij overo loopt de witte tekening zelden over de rug. Deze loopt meestal vanaf de buik omhoog en is vaak onregelmatig en gevlamd. Typisch voor een overo is het doorgaans wit hoofd en donkere ledematen. Dit type heeft vaak blauwe ogen.
Karakter
Het karakter van Paints wijkt niet af van andere Quarter horses. De Paint is intelligent en heeft een uitstekend temperament.
Exterieur
De kleur is het enige uiterlijke kenmerk waarin de Paint zich onderscheidt van andere Quarter horses. Verder beschikt het over dezelfde kenmerken : een breed voorhoofd met vriendelijke, expressieve ogen, een Arabisch aandoende neus, weinig schoft en een sterk ontwikkelde, gespierde achterhand.
Gebruiksmogelijkheden
De Paint is een typisch westernpaard en wordt in alle takken van de westernpaardensport gebruikt.
Beweging
Hij  heeft rustige gangen en beschikt over een ongekend acceleratievermogen.
Bijzonderheden
Dit aparte ras met een eigen stamboek is ontstaan als reactie op het feit dat Quarter horses niet in het Quarter-stamboek konden worden opgenomen als ze niet egaal van kleur waren. Af en toe kwam het voor dat uit ��nkleurige ouders een gevlekt veulen werd geboren. Om deze paarden toch te kunnen registreren, werd de American Paint Horse Association opgericht. Daarnaast bestaat er de Pinto Horse Association, die paarden van elk ras opneemt, zolang ze maar aan de kleurvoorwaarden voldoen.

� 2006 - WORLDEXPLORER
Google