W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Paarden overzicht
 

Quarter horse

Herkomst
Verenigde Staten.
Stokmaat
Ligt tussen de 1,45 en 1,60 meter.
Kleur
Komt voor in alle effen kleuren.
Karakter
Ze hebben over het algemeen een uitstekend temperament en een hoge intelligentie. Ze zijn betrouwbaar en rustig in de omgang.
Exterieur
Het hoofd van het Quarter horse is klein, met een breed voorhoofd, een brede kaak en grote, expressieve ogen. De rug vertoont nauwelijks schoft. Het heeft vooral in de achterhand en de binnenkant van de achterbenen zeer sterk ontwikkelde spieren. De sterke spronggewrichten staan goed onder het lichaam.
Gebruiksmogelijkheden
Ze zijn zeer geschikt voor het western-rijden.
Beweging
Ze zijn snel, goed in evenwicht en zeer wendbaar. Door zijn gespierde achterhand en goed ontwikkelde achterbenen kan het dier snel en evenwichtig wegsprinten, wenden en stoppen.
Bijzonderheden
Het Quarter horse is het oudste en populairste Amerikaanse paardenras. Het ras is ontstaan door Arabische rassen, die door de Spanjaarden naar Amerika werden gebracht, te kruisen met rond het jaar 1600 ingevoerde Engelse volbloeds. In de zeventiende en achttiende eeuw waren paardenraces een geliefde bezigheid in Amerika. Omdat er echter zelden echte racebanen waren en lange, rechte wegen nauwelijks voorkwamen, werden de races gehouden over een korte afstand in de 'dorpsstraat'. De afstand bedroeg zelden meer dan een kwart mijl (quarter of a mile = ongeveer vierhonderd meter). Een winnend paard moest dus binnen zeer korte tijd op topsnelheid komen. Omdat het ras op deze afstand sneller was dan welke volbloed ook, kreeg het de naam Quarter horse.

� 2006 - WORLDEXPLORER
Google