W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Paarden overzicht
 

Shire

Herkomst
Engeland.
Stokmaat
Is tenminste 1,72 meter.
Kleur
Shires komen voor in de kleuren zwart, bruin en schimmel. De zwarte en bruine paarden hebben vaak grote witte aftekeningen.
Karakter
Hij heeft, zoals het een goede koudbloed betaamt, een goedmoedig karakter en een rustig temperament.
Exterieur
Shires zijn gigantische koudbloeden. Het hoofd is enorm, breed in het voorhoofd, met een ramsneus. Ze hebben alle uiterlijke kenmerken van een koudbloedpaard, alleen verder uitvergroot : de hals is relatief lang voor een koudbloed, de rug is kort en sterk, het kruis breed en bespierd. De volle staart is hoog geplant. Hij dankt zijn stokmaat vooral aan zijn bijzonder lange, sterke benen met grote, gezonde voeten. Opvallend is het zware, zijdeachtige behang aan de onderbenen.
Gebruiksmogelijkheden
Hij bezit alle goede kwaliteiten van het ideale trekpaard en werd vroeger niet alleen veel gebruikt om het land te bewerken, maar deed ook dienst als brouwerspaard. Tegenwoordig is dit ras zeer populair op evenementen, waar de paarden - schitterend opgetuigd met traditionele koperen versieringen - geshowd worden.
Beweging
Hij heeft een ruime stap en een stuwende draf.
Bijzonderheden
De Shire is het beroemdste zware trekpaard uit Engeland. Deze nazaat van de Old English Black (het grootste Engelse paardenras uit de Middeleeuwen) werd vermoedelijk in de Middeleeuwen gekruist met ge�mporteerde Friese paarden en vervolgens in de zestiende en zeventiende eeuw met Vlaamse paarden. Het gewicht van deze kolos ligt rond de 1200 kg.

� 2006 - WORLDEXPLORER
Google