W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Carine's Hondenpagina

Spijsverteringsproblemen              

De hond verslindt van alles. Veel honden 'overeten' zich wanneer ze de kans krijgen. Ze braken echter ook zeer gemakkelijk. Het opbraken van voedsel is trouwens de normale manier waarop de wolvin haar pups voert tot ze mee op jacht gaan. Voortdurend en heftig braken geeft echter aan dat er beslist iets mis is. Het opgeven van bloed en gal duidt daar eveneens op. Ook krampachtige en aanhoudende diarree eist een onmiddellijke contactname met de dierenarts. Verstoppingen kunnen ook ernstig zijn, en gebrek aan eetlust kan wijzen op een ziekte of een inwendige afwijking.
Niet verschieten wanneer uw hond gras gaat eten. Sommige honden eten bijna alle dagen gras. Andere eten alleen gras wanneer ze buikproblemen hebben, zodat ze kunnen braken.

De spijsvertering van de hond
De hond heeft een grote maag en een tamelijk kort darmkanaal. Dit is de ideale bouw voor een jager die alleen af en toe een prooi vangt of aas vindt. De spijsvertering speelt zich voornamelijk af in het darmkanaal. De lever breekt giftige bijproducten af en de restanten worden via de dikke darm uit het lichaam verwijderd.
Symptomen en aandoeningen

  • af en toe braken : te veel gegeten - gras eten - allergie�n - reisziekte - nervositeit - verwijde slokdarm

  • voortdurend braken of braken van bloed : maagtorsie - ontstekingen - acute pancreatitis - colitis - vergiftiging

  • diarree : melkintolerantie - allergie�n - chronische pancreatitis - spoelwormen - emoties - ontstekingen - vergiftiging

  • te veel eten of gewichtstoename : suikerziekte - pancreashypoplasie - hypothyreo�die - voedselnijd - verveling

  • constipatie : verstopte anaalklieren - ontstoken anaalklieren - ingeslikte botten - vergrote prostaatklier - gebroken heupbeenderen - beschadigde darmzenuw - buikwandbreuk - aangeboren anusafwijkingen

  • verlies van eetlust : pijn of andere problemen in de mond - misselijkheid - angst

 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer