j

W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Paarden overzicht
 

Tennessee walking horse

Herkomst
Zuidelijke staten van de Verenigde Staten.
Stokmaat
De stokmaat kan vari�ren van 1,48 tot 1,70 meter.
Kleur
Hij komt voor in de kleuren bruin, vos, stekelharig, zwart en schimmel.
Karakter
Het is een zeer intelligent paard met een prettig karakter.
Exterieur
Het hoofd is klein en wordt bekroond met een paar alerte puntoortjes. Het profiel is recht, de hals sterk en gebogen. De rug is krachtig, de staart is overvloedig en wordt op Amerikaanse wijze zeer hoog gedragen. De algehele indruk is die van een lenig, elegant, krachtig paard.
Gebruiksmogelijkheden
Hij is als rij- en tuigpaard te gebruiken.
Beweging
Ongebruikelijke gangen die de Tennessee walking horse beheerst, zijn : een langzame, vierledige stap waarbij het paard met de achterhoef overstapt in de afdruk van de tegenoverliggende voorhoef. Bij elke pas knikt het paard met het hoofd; een snellere stap waarbij het paard dertig tot vijftig cm over de afdruk van de voorhoef heenstapt en een gemiddelde van dertien tot achttien km per uur kan halen (deze gang kan het urenlang volhouden), en een wiegende, sterk verzamelde galop.
Bijzonderheden
Hij is afkomstig uit de zuidelijke staten van Amerika. Dit paard is voortgekomen uit de behoefte om de uitgestrekte plantages in dit gebied snel te kunnen inspecteren zonder daarbij al te veel schade aan de gewassen toe te brengen. Hiervoor was een lenig, lichtvoetig paard nodig.

� 2006 - WORLDEXPLORER
Google