W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Carine's Hondenpagina

Wat is trimmen ?  

Er bestaan heel wat misverstanden en vooroordelen over het woord 'trimmen'. Alleen het woord al, wat een onderdeel vormt van het woord 'trimsalon', zorgt voor verwarring.
Het Engelse 'to trim' betekent keurig in orde brengen, snoeien, bijknippen, opknappen, opsmukken, enzovoort. Daaruit is in het Nederlands het woord 'trimmen' ontstaan, als 'het in orde brengen van de vacht van een hond'.
Algemeen wordt het nu gebruikt om aan te duiden dat de vacht 'geplukt' of 'gestript' wordt. Het strippen betekent het dode haar tussen duim en wijsvinger in de groeirichting wegtrekken. Hier komt geen schaar of scheerapparaat aan te pas.
In feite worden dus enkel ruwharige honden 'getrimd' !

Wat gebeurt er bij het 'trimmen' ?
Bij het trimmen wordt het dode haar uit de vacht van de hond verwijderd. Wanneer de hond trimrijp is (twee maal per jaar - voorjaar en najaar) verloopt dit verwijderen vlot, al blijft het natuurlijk een manuele arbeidsintensieve bezigheid. De dode haren worden dus met de hand uit de vacht geplukt of verwijderd met een trimmes. Eigenaars staan na een trimbeurt vaak verstomd hoeveel dode haar er in de vacht van hun hond aanwezig was. Deze behandeling is voor de hond volledig pijnloos, want het trimmen mag slechts gebeuren als de hond volledig trimrijp is, m.a.w. als de dode haren loslaten.
Door het verwijderen van die dode haren voelt de hond zich ook heel wat beter. De vacht is luchtiger, zodat de huid niet kan verstikken. Ook voor de eigenaar is dit een aangenaam feit, want die zal heel wat minder dode haren in zijn huis terugvinden.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer