W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Carine's Hondenpagina

Vakantie voor uw hond                    

Elk jaar staat (gelukkig) de vakantieperiode opnieuw voor de deur. Terwijl wij al voorzichtig ��n en ander in onze reiskoffer deponeren en met een 'big smile' onze reisbestemming in gedachten voor ons zien verschijnen, kwispelt onze dierbare huisgenoot er deftig op los, want die is zich van geen kwaad bewust. En die hoeft zich ook helemaal geen zorgen te maken, want als echte dierenvrienden en goede baasjes hebben wij natuurlijk met onze kwispelmans rekening gehouden. Wie zou het in zijn hoofd halen om zijn beste vriend thuis alleen achter te laten of er zich vlug vlug op ��n of andere manier vanaf te maken ... niewaar ?
Wij hebben dus natuurlijk voor onze lieve huppel een 'vakantie' gepland !
Er zijn in feite maar twee mogelijkheden : ofwel gaat de hond met ons mee op vakantie, ofwel zoeken wij voor hem een waardig alternatief. Zo simpel is dat.

Uw hond gaat mee op vakantie
Dan zijn er wel een paar belangrijke zaken die u moet 'voorzien' :

  • de verblijfplaats : informeer vooraf grondig indien uw hond wel toegelaten is, en wat de voorwaarden zijn. Is de omgeving daar ter plaatse wel geschikt voor uw hond.

  • hou rekening met de nodige vaccinaties en gezondheidsattesten voor uw hond, wanneer u naar het buitenland gaat. Uw dierenarts kan u perfect inlichten omtrent de reglementering in uw land van keuze.

  • in sommige landen moet uw hond zelfs een tijd in quarantaine wanneer hij daar aankomt. Informeer u vooraf grondig.

  • zorg ervoor dat je de meest vertrouwde zaken van je hond meeneemt : bijvoorbeeld zijn mand of zijn kussen, zijn leibandje, zijn lievelingsspeeltjes, zijn eet- en drinkbakje, ... .

  • 'hoe' ga je op reis : de ideale manier is met de wagen. Niet alleen is uw wagen een vertrouwde omgeving voor uw hond, maar u kunt regelmatig haltes inbouwen zodat hij zijn benen kan strekken, zijn behoefte doen, en drinken.

  • ga je met het vliegtuig dan moet je er rekening mee houden dat uw hond ( indien het geen schoothondje is ) in een kennel als 'vracht of bagage' wordt meegenomen.

U neemt uw hond niet mee op vakantie
In sommige gevallen is het aangeraden om ( met pijn in het hart ) uw lievelingsdier niet naar uw reisbestemming mee te nemen. Dan spreekt het voor zich dat u intensief op zoek gaat naar de beste oplossing :
- logeren bij familie of vrienden : dat is natuurlijk een fantastische mogelijkheid, maar weinigen hebben dit alternatief in petto. U moet er trouwens zeker van zijn dat uw familieleden of vrienden ook echte dierenvrienden zijn en dat zij uw hond zullen beschouwen als een 'gast' en niet als een 'last'.
- logeren in een pension : die zijn voor veel hondeneigenaars de reddingsboei tijdens de vakantieperiode. Hou er echter rekening mee dat uw hond dan niet alleen 'zijn familie' mist maar ook nog eens in een totaal vreemde omgeving terecht komt. Indien u opteert voor deze mogelijkheid, is het dan ook van het allergrootste belang dat u vooraf uitgebreid de tijd neemt om het betreffende pension uit te kiezen, te bezoeken en te observeren. Via vrienden en familieleden zult u al gauw vernemen welke pensions er aan uw eisen voldoen.

Aandachtspunten bij een pension
Wordt er voldoende aandacht aan uw hond besteed; heeft hij de mogelijkheid om zich vrij ( buiten de kennel ) te bewegen; hoe is het gesteld met de hygi�nische omstandigheden; hebben de uitbaters van het pension voldoende ervaring; welke kwaliteitsnormen hanteert het pension en hoe professioneel gaan zij tewerk; zijn het echte dierenvrienden en komt het welzijn van de honden op de eerste plaats ... allemaal vragen waarop u als echte hondenliefhebber vooraf een duidelijk antwoord wilt en moet krijgen.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer