W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Carine's Hondenpagina

Wilt u een hond ?

Het lijkt zo leuk: zo'n vrolijke kameraad in huis. Vaak is het dat gelukkig ook, m��r...
Een hond wordt gemiddeld 10 tot 13 jaar oud (zie onze pagina 'levensverwachting van de hond'). Het kopen van een hond heeft dus voor vele jaren een belangrijke invloed op uw leven. De positieve kanten van deze invloed op uw leven heeft u zelf al bedacht, anders zou u immers niet overwegen een hond te kopen.

Enkele mogelijk negatieve aspecten:

Gebondenheid: u kunt uw hond niet overal mee naar toe nemen en de hond kan ook niet te lang alleen thuis zijn. Dat betekent dat u soms voor de hond terug naar huis zult moeten gaan, terwijl u eigenlijk liever langer weg was gebleven. Vanzelfsprekend zult u ook bij alle weekendjes weg en vakanties rekening moeten houden met uw hond.
Dagelijkse tijds-investering: iedere dag opnieuw zal uw hond behoorlijk wat tijd van u vragen. Uitlaten, verzorgen, trainen / opvoeden, spelen, voorzien in zijn behoefte aan beweging en avontuur... Zeker wanneer u een pup koopt is de tijds-investering het eerste half jaar tot een jaar enorm! Denkt u alleen al aan zindelijkheidstraining, het leren alleen te zijn en de basis-opvoeding.
Geld-investering: sommige mensen vinden � 500,00 of meer voor de aanschaf van een hond veel geld en kopen daarom liever een goedkope hond. Natuurlijk: � 500,00 �s ook veel geld! En een goedkopere hond is niet pers� een minder goede hond. Maar bedenk dat de aanschafkosten van een hond, gerelateerd aan de totale kosten die u gedurende zijn leven voor hem zult maken, eigenlijk wel meevallen. Denkt u aan kosten voor voer (voor een middelgrote hond toch al gauw zo'n � 50,00 per maand!), dierenartskosten (zolang u hond niets bijzonders mankeert kan dat meevallen, maar wat als uw hond vaak ziek is of gewond raakt?), kosten voor training en verzorging (cursusgelden, mand, lijn, halsbanden, speeltjes enz.), hondenbelasting, eventueel pensionkosten, enzovoort.

Laat u niet (ver)leiden door ��n of enkele leuke honden die u kent, de hond van bekenden van u of een hond die u kent van de televisie. Een goed gesocialiseerde en opgevoede hond kan u wellicht verleiden er ook zo ��n te willen. Maar bedenk dat een hond niet als vanzelf een goed opgevoede en sociale hond wordt !
Het opvoeden van een hond tot een trouwe kameraad kost tijd, heel veel tijd. En inzicht, niet te vergeten. Niet iedereen zal even gemakkelijk een hond werkelijk begrijpen en vanuit dit begrip de hond begeleiden in allerlei leerprocessen. Wist u overigens dat "super-honden" die u kent van de televisie (zoals Rex en Lassie) in werkelijkheid meerdere zeer goed getrainde honden zijn die elk een deel van de sc�nes voor hun rekening nemen !
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer