W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Carine's Hondenpagina

Zindelijkheid van de pup

Honden zijn van nature zindelijke dieren die niet graag hun slaapplek bevuilen. Hun behoefte doen ze graag op vaste plekken. Het is aan u om te bepalen waar dat moet gebeuren. Eerst gebeurt dit op kranten, later op gras, in de goot of op de daarvoor voorziene plaatsen.
Hondenuitwerpselen op straat zijn onhygi�nisch en kunnen parasieten overbrengen. Ruim daarom steeds de uitwerpselen van uw hond op ! Leg wat papiertjes of plastic zakjes bij de hondenlijn of hang ze aan de lijn, zodat u sowieso de nodige attributen bij heeft. Uitwerpselen laten liggen is niet alleen onhygi�nisch en asociaal, maar kan u ook een fikse boete opleveren, en terecht.

Zindelijk op de krant
De pup doet zijn behoeften vaak op vaste momenten, namelijk na het drinken, eten, spelen of slapen. Jonge pup's legen hun darm en blaas elke paar uur, zodat 'vergissingen' bijna niet te vermijden zijn.
Het enige voorteken is vaak dat de pup aan de vloer begint te ruiken. Andere pups rennen bovendien gedreven door het huis. U heeft dan nog maar een paar seconden de tijd om in te grijpen en de pup naar de juiste plaats te brengen.
Pak de pup snel op en zet hem op een krant. Kranten voldoen uitstekend als tijdelijk hondentoilet, omdat ze goedkoop zijn, gemakkelijk in voorraad te houden en goed absorberen. Leg een klein stukje van de vuile krant op de schone krant, zodat de pup zijn eigen geurmerk herkent en hierdoor wordt aangemoedigd om de nieuwe krant te gebruiken.
Prijs of beloon de pup als hij de krant heeft gebruikt (grote jongen, flink, ....). Straf hem echter nooit voor foutjes en duw hem er zeker niet met zijn neus in. De pup leert van deze straffen geen sikkepit, hij verliest alleen maar zijn vertrouwen in u !!! Ongelukjes binnenshuis worden direct opgeruimd met een geurverdrijvend ontsmettingsmiddel. Gebruik geen ammoniak omdat de geur daarvan lijkt op die van urine.

Zindelijkheid buitenshuis
Een oudere pup moet geleerd worden om buiten zijn behoeften te doen. Let vooral op de voortekenen (bijvoorbeeld het staan wachten aan de deur), zodat u precies weet wanneer de pup naar buiten moet. Stap voor stap leert u de pup dat buiten de enige juiste plaats is voor het op gezette tijden doen van zijn behoeften.
Moedig de pup aan een afgelegen plekje te gebruiken. Hij plast gemakkelijker op een plaats die hij al meer heeft gebruikt.
Als hij een plek geschikt vindt, plast hij er. Urine is echter zuur en verbrandt gras. Niet elke plek is geschikt als hondentoilet. Leer de pup zijn behoeften te doen op de plaats van uw keuze.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer