Olaplex

De werking van Olaplex

Haar dat breekt is ontzettend vervelend. Daar wil je toch wel heel graag iets aan doen. Met de hulp van Olaplex is dat ook gewoon mogelijk. Je denkt misschien dat dit een verkooptruc is en dat het helemaal niet werkt. Het is echter zo dat dit in een laboratorium door wetenschappers ontdekt is. De werking van het middel is dus ook wetenschappelijk te onderbouwen. Dat maakt het ineens een heel stuk interessanter om te bekijken of het ook iets voor jou is. Op deze plek gaan we daarom eens op de werking ervan in voor jou.

Bestaande uit één ingrediënt

Het middel bestaat uiteindelijk maar uit één ingrediënt. Dat is juist ook wat het zo aantrekkelijk maakt. De ontdekking van de scheikundigen leidde ertoe dat er een middel bestaat dat een chemische verbinding volledig vrij van siliconen en olie maakt. Dat is de basis van dit middel. Dankzij dit bestandsdeel is namelijk te zorgen dat de gebroken verbindingen in het haar te vinden en te herstellen zijn. De breuken komen vaak door chemische, thermische of mechanische beschadigingen. Een goed middel dat deze beschadigingen kan herstellen is dus ook van grote waarde voor veel mensen te noemen.

Meer dan alleen herstel

Het middel is dus goed te gebruiken om beschadigingen in het haar te herstellen. Dat is echter lang niet het enige dat je ermee doet. Het is ook wel heel fijn om te weten dat het toegevoegd kan worden aan andere behandelingen. Zo voorkom je dat juist door die behandelingen breuken in het haar ontstaan. Denk aan stylen of föhnen, Daarmee kan haar droog of futloos worden. Met alle gevolgen die daar natuurlijk ook bij horen. Wanneer je dan dus een middel hebt waarmee je bescherming biedt, dan is dat alleen maar goed voor jouw haar.

Geen allergieën of reacties

Het fijne aan de middelen is dat ze ook vrij zijn van allerlei schadelijke stoffen. Dat betekent dus ook dat je niet bang hoeft te zijn voor reacties. Allergieën vormen immers al snel een probleem voor veel mensen. Daar is met dit middel geen zorg om. Er zitten geen gluten in. Ook parabenen of sulfaten zijn geen enkel probleem. Om er bovendien zeker van te zijn dat dit allemaal echt goed is, is er ook geen dierproef aan te pas gekomen om dit allemaal te ontdekken. Alle reden om zelf over te stappen op dit middel.

In allerlei soorten producten

Het is in allerlei soorten producten terug te vinden. Zo zijn er middelen specifiek om het haar te herstellen. Vooral wanneer het haar vaak onder druk staat kan dit natuurlijk een goed middel zijn om in huis te hebben. Daarnaast zijn er ook middelen die gericht zijn op het bieden van snel herstel. Dit kan tussendoor van waarde zijn. Verder zijn er producten die bedoeld zijn om schade juist te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld al met een shampoo of conditioner die gemaakt is op basis van het middel. Dat werkt allemaal ook wel zo gemakkelijk natuurlijk.