Je eigen urban jungle: de perfecte plant voor elke ruimte

Krijg jij het al helemaal warm bij het denken aan de jungle of andere groene plaatsen? Goed nieuws: tegenwoordig hoef je daarvoor zelfs de deur niet meer uit. Het ‘Urban Jungle- fenomeen’ wordt steeds populairder. Mensen plaatsen zodanig veel planten in hun woning dat het er meer als een bos of oerwoud uitziet dan een normale woonkamer. Van het balkon tot de badkamer, welke plant is het meest geschikt voor welke kamer?

Woonkamer

De woonkamer is een makkelijke ruimte om planten in te plaatsen, je hebt tal van plek en meestal heeft de plant enkel een esthetische functie. Als het doel imponeren is dan raden wij de Weeping Fig aan. Deze boomachtige verandert je saaie woonkamer bijna direct in een jungle. Geen zorgen, de boom groeit erg traag, je hoeft je dus de eerste decennia geen zorgen te maken over je plafond. Onze tweede aanrader is de Monstera. In tegenstelling tot zijn voorganger groeit deze plant wel snel. De prachtige en moderne plant is een must voor elke Urban Jungle.

Badkamer

De badkamer klinkt een rare plek om planten te plaatsen. Het meest exotische wat er meestal aanwezig is, is shampoo met kokosnoot geur. Toch zijn er enkele sterke voordelen aan planten in de badkamer plaatsen. Denk maar aan Aloë Vera. De stengels van de plant bevatten een vloeistof dat wonderen doet voor je huid. Instant-maskertjes,dus! Vrouwentong is ook een echte aanrader. De plant brengt uit zichzelf het vochtigheidspeil in je badkamer weer op niveau.

Slaapkamer

MWelke soort planten passen perfect in de slaapkamer? Het eerste plantje dat we jullie voorschotelen is English Ivy. Dit kleine wonder bestrijdt uit zichzelf alle giftige stoffen, schimmels en andere allergenen in de kamer. Dokters gebruiken English Ivy ook bij het helpen van astma, artritis en bronchitis. Een andere leuke plant voor de slaapkamer is de Spider Plant. Dit groene schoonmakertje reinigt dagelijks de lucht en verbetert je nachtrust.

Balkon

Planten op een balkon plaatsen is altijd riskant. Door de wind vallen kleine potten vaak naar beneden en regen zorgt dan weer voor te veel water. Probeer eens de Scindapsus, deze hangplant hang je best onder een klein afdakje want hij mag niet te nat worden. Voor de wind moet je echter geen stress hebben want hij hangt veilig vast. Een andere originele plant om op je balkon te hebben staan is tomaat. Ja echt, de tomatenplant is een geweldige plant die bijna overal groeit. Makkelijk, mooi en lekker!

Sta je al helemaal te popelen om aan de slag te gaan met jouw Urban Jungle? Wees slim en praktisch en haal al je planten, potten en aarde van één plaats, namelijk een tuincentrum. De allergrootste zijn het tuincentrum in West-Vlaanderen en het tuincentrum in Oost-Vlaanderen.