Op vakantie met de auto

Of je nu op vakantie gaat met de camper of met de auto, beide keren wil je er zeker van zijn dat je goed voorbereid op pad gaat. Zo wil je er zeker van zijn dat je alles mee neemt wat je denkt nodig te hebben op vakantie. Maar een belangrijke voorbereiding op de vakantie die wel eens vergeten wordt, is het voorbereiden van de auto of de camper zelf. Deze voertuigen hebben onderhoud nodig, waarvan je dat liever voor de vakantie doet dan tijdens de vakantie. In deze blog gaan we vertellen hoe je de auto of camper ook voorbereid op de vakantie

Juiste banden voor het juiste seizoen

Het is belangrijk dat de auto op de juiste banden staat voor het seizoen waarin je op vakantie gaat. Zo heb je in de winter winterbanden nodig en in de zomer zomerbanden. Om in de winter op zomerbanden te rijden is gevaarlijk, aangezien deze minder grip hebben bij bijvoorbeeld sneeuw. En om in de zomer op winterbanden te gaan rijden is zonde van de banden, aangezien winterbanden sneller slijten op warm asfalt dan zomerbanden. Aangezien winterbanden van zachter rubber gemaakt zijn om zo meer grip te hebben bij gladheid.

Comfort in de auto

Voor wanneer je in de zomer op vakantie gaat met de auto, kan de temperatuur in de auto ook aardig oplopen. Helemaal wanneer je een hele rit te gaan hebt zit je dan niet comfortabel in de auto. Zo wil je voor vertrek er zeker van zijn dat de airco het goed doet, om hier zeker van te zijn kun je een aircocheck laten uitvoeren. Nu ben je er in ieder geval zeker van dat je niet volledig bezweet in de auto hoeft te gaan zitten. Maar ook in de winter kan een goed werkende airco goed van pas komen, aangezien je met de airco de ramen kunt ontwazemen.

Motoronderhoud

Het laatste wat je wil wanneer je op vakantie gaat is dat je met pech komt te staan. Om de kans op pech onderweg te minimaliseren, kun je voor vertrek eerst onderhoud aan het motorblok uitvoeren. Hierbij is er zeker van zijn dat er voldoende olie in de motor zit van groot belang. Daarom moet je voor vertrek altijd even de olie checken, al helemaal wanneer je naar het buitenland op vakantie gaat. Ook is het van belang dat de olie die in het blok zit nog goed is. Wanneer de olie al lang niet meer ververst is kan het geen kwaad om dit te doen.