Wat zijn de kosten van een Trek naar Annapurna Base Camp in Nepal?

Trekking is enorm populair. Voor velen is Nepal een droombestemming vanwege het imposante Himalaya gebergte. Je moet hier wel langer voor reizen en de kosten zullen daardoor hoger uitvallen dan als je dichterbij huis een wandeltocht gaat maken. Een populaire trail in Nepal is de Annapurna Base Camp Trek. Benieuwd naar wat een dergelijke trek gemiddeld genomen kost? Wij hebben de belangrijkste kosten voor jou op een rijtje gezet.

Wat is de Annapurna Base Camp Trek?

De Annapurna Base Camp Trek, kortweg de ABC-Trek, is ook bekend als de Annapurna Sanctuary. Je zult online ook de naam Annapurna Circuit Trek tegenkomen. Dit is echter een andere tocht die overigens ook meer dan de moeite waard is.

De ABC-Trek is een tocht van zo’n 8 tot 12 dagen. Het doel is het op 4.130 meter hoogte gelegen Annapurna Base Camp. Daarna volgt de afdaling weer. Het is een tocht die door iedere geoefende wandelaar goed is te doen, maar houd wel rekening met het feit dat je flink moet klimmen.

De kosten

De kosten van de ABC-Trek, exclusief je uitrusting, hangt van diverse zaken af. Hieronder volgen de belangrijkste kosten waar je mee te maken krijgt.

Vliegtickets

Voor een retour Amsterdam-Kathmandu betaal je gemiddeld genomen een bedrag tussen de 600 en 700 Euro. Het is slim om vooraf goed de passagiersrechten door te nemen. Vertragingen en annuleringen zijn namelijk nog steeds aan de orde van de dag. De vervoerskosten van Kathmandu naar Annapurna hangen af van of je met de bus, auto of met het vliegtuig gaat.

Vergunningen

Als je de ABC-Trek wilt gaan doen, heb je twee vergunningen nodig. Dit zijn een algemene vergunning (TIMS) om in Nepal te mogen trekken en de ACAP speciaal voor het Annapurna-gebied. Ze kosten ieder 2.000 NPR. Omgerekend betaal je in totaal ongeveer 33 Euro.

Gids en dragers

Je kunt de ABC-Trek op zich goed zelf doen. Het is echter wel zo fijn om een gids en eventueel een drager te hebben. Dit is niet alleen veiliger maar ook comfortabeler. Voor een drager betaal je gemiddeld zo’n 15 Euro per dag. Een gids is vaak inbegrepen maar anders betaal je hiervoor ongeveer 25 Euro per dag.

Overnachten, eten en drinken

Overnachten in een theehuis is goedkoop. Voor enkele Euro’s per persoon kun je al op een eenvoudige kamer slapen. Hierbij komen dan nog wel de kosten voor douchen, elektra, slaapzak en niet te vergeten de maaltijden en de proviand voor onderweg. Houd rekening met een bedrag van 25 tot 35 Euro per dag.

Georganiseerde reizen

Je kunt alles zelf regelen waarmee je het nodige geld kunt besparen. Een georganiseerde reis biedt wel veel voordelen. De meeste zaken zoals vervoer in Nepal, vergunningen et cetera zijn allemaal inclusief.