Parijs, met de Eiffeltoren en de Seine

Een stedentrip naar Parijs: deze plekken moet je gezien hebben

De Franse hoofdstad staat ook wel bekend als de stad van de liefde. In deze romantische stad geniet je van kunst en cultuur, van balkonnetjes met bloemen en van de lekkerste croissants. Je slentert door de prachtige straten van Parijs die gevuld zijn met bouwwerken uit verschillende periodes, zoals de middeleeuwen en renaissance. Het liefste wil je alles zien in deze stad, maar tijdens een stedentrip van een paar dagen is dat helaas niet mogelijk. Daarom hebben we de vijf belangrijkste bezienswaardigheden op een rijtje gezet: deze plekken moet je gezien hebben.

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het meest kenmerkende bouwwerk van Parijs en het eerste waar mensen aan denken bij het horen van de stadsnaam. De Eiffeltoren bezoeken is dan ook iets wat je gedaan moet hebben in Parijs. De 324 meter hoge Eifeltoren bewonder je van onderen vanuit het park, maar je kunt de toren ook beklimmen. De eerste verdieping heeft een glazen vloer waardoor je naar beneden kunt kijken en de tweede verdieping biedt een prachtig uitzicht over de stad. Om de Eifeltoren te bezoeken heb je tickets nodig en je voorkomt lange wachtrijen door vooraf online tickets te bestellen.

Het Louvre

Het Louvre is het grootste museum ter wereld en tevens een van de bekendste bezienswaardigheden van Parijs. In het museum vind je een ontzettend kostbare kunstcollectie met onder andere de beroemde ‘Mona Lisa’ van Leonardo Da Vinci. Het Louvre is niet alleen een bezoek waard vanwege de uitgebreide kunstcollectie, maar ook vanwege de architectuur van het museum. Bewonder het historische gebouw en de glazen piramide die op de binnenplaats staat tijdens je bezoek. Een andere topper onder de musea is Musée d’Orsay, gevestigd in een voormalig treinstation, waar je voornamelijk impressionistische werken vindt.

De Notre Dame

Een zeer beroemd gebouw in Parijs is de Notre Dame. Deze gotische kathedraal is een van de grootste kathedralen in Frankrijk en bevat vele waardevolle relieken. Je bewondert de prachtige roosvensters, de torenspitsen en de vele religieuze beelden. Onder de Notre Dame bevindt zich een archeologische crypte met overblijfselen van de eerste nederzettingen in Parijs. In plaats van ondergronds te gaan, kun je ook de hoogte in, namelijk door 422 traptreden omhoog te lopen voor een adembenemend uitzicht over de stad.

De Sacré-Coeur

De Sacré-Coeur is een witte basiliek die je vanaf veel plekken in Parijs kunt zien. Via een grote trap door het park loop je naar de basiliek, vanaf waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. De basiliek zelf bekijk je van binnen, onder andere om het gigantische mozaïek of het grote orgel in het echt te zien. De koepel steekt 83 meter de lucht in en je kunt deze beklimmen. Ook de wijk Montmartre waarin de Sacré-Coeur ligt is een bezoek waard. Deze kleurrijke wijk staat symbool voor plezier en sprankelende avonden. Je vindt onder andere de wereldberoemde Moulin Rouge aan de voet van Montmartre.

De catacomben

De catacomben van Parijs liggen in het 14de arrondissement en zijn een uniek gangenstelsels. De catacomben hebben een lugubere geschiedenis die begint in de Romeinse tijd, waarin de gangen gebruikt werden als kalksteengroeves. Later werden er lichamen begraven in de catacomben en verstopten mensen zich hier om aan de doodstraf te ontkomen. Tijdens een bezoek aan de catacomben leer je alles over de onderwereld van Parijs en haar geschiedenis. Een bezoek is zowel met als zonder rondleiding mogelijk. Er is een duidelijk afgebakende route langs de verschillende ruimtes die op 130 treden onder de grond liggen.